Pagina is aan het laden...


Wat is KinderUniversiteit Haarlem?
Heeft uw kind verteld dat hij of zij mee wil doen met KinderUniversiteit Haarlem? Of heeft u van iemand anders over ons gehoord?

Bij KinderUniversiteit Haarlem leren kinderen over beroepen, over wat ze later kunnen worden. We hebben geen schoolboeken, kinderen leren niet beter lezen of schrijven. Ze gaan op bezoek bij een bedrijf en ontmoeten mensen met een beroep. Ze leren door zelf dingen te doen en vragen te stellen. Aan een advocaat, een dokter of een politieman bijvoorbeeld. Uw kind gaat op ontdekkingsreis die kinderen beleven als spannend, leerzaam en leuk.

Download het aanmeldingsformulier.

Inschrijven?
Meestal vraagt de juf of meester aan het kind of hij of zij mee wil doen aan KinderUniversiteit Haarlem. Natuurlijk kan dat alleen als u dit goed vindt. Meedoen aan KinderUniversiteit Haarlem is gratis. Het is ongeveer 25 zondagen per jaar.

Uw kind blijft 2 jaar bij KinderUniversiteit Haarlem: Het begint halverwege groep 7 en eindigt halverwege de brugklas. We bespreken met uw kind of deze het graag genoeg wil om zo lang te blijven komen. Soms willen er meer kinderen komen dan dat we plaatsen hebben. Dan komen kinderen op een wachtlijst. Als er een plaats vrij komt kan het kind toch meedoen.

We verwachten dat uw kind altijd aanwezig is (behalve als hij of zij ziek is natuurlijk). Tijdens de vakanties is uw kind vrij. Wij zien graag dat u komt als we u uitnodigen: aan het begin van het jaar, bij een uitvoering of de laatste les van het jaar.

Heeft u nog vragen? U kunt bellen met Natasja Terheijden 06-48431001 of neem contact met ons op via het contact formulier.

Waar is het?
Op zondag van 9.45-14.00 uur in Bibliotheek Haarlem Centrum.
Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem

Aanwezigheidsplicht
We verwachten dat de kinderen elke zondag komen, behalve als ze ziek zijn. In de vakantie zijn de kinderen vrij.

Vervoer
U zorgt ervoor dat uw kind bij KinderUniversiteit Haarlem komt. Wij verzorgen het vervoer van en naar andere plekken, bijvoorbeeld bedrijven. Soms gaan we lopend, vaak gaan we met busjes.

Heeft u vragen?
Natasja Terheijden (projectleider)
Bel 06 48 43 1001
of neem contact met ons op via het contact formulier.

Wat ouders zeggen?

Elin stapt makkelijker op dingen af, ze heeft meer zelfvertrouwen gekregen. En ze heeft geleerd verder te kijken dan haar neus lang is. Ze weet met name beter wat ze niet wil. Ik dacht vroeger niet na over wat ik wilde en heb niet bewust gekozen (moeder oud-leerling)

Wat ouders zeggen?

Mijn vrouw en ik zijn niet zo nieuwsgierig, onze zoon wel. Hij leert waar hij goed in is en niet alleen schoolse dingen. Ik vind het bijzonder dat ze op plekken komen waar je normaal niet komt. Wie mag er nou bij MSD langs? En bij de rechtbank?

Onze sponsors
Ook sponsor worden van de Kinder Universiteit Haarlem?


Wilt u een leerling aanmelden?
Heeft u een vraag?
Wij horen graag van u...

Projectleider Natasja Terheijden 

06 484 31001 

Onze locatie op zondag: Bibliotheek Haarlem Centrum 

Gasthuisstraat 32 

Of mail ons via het