Het bestuur bewaakt beleid
Het bestuur bewaakt het algemene beleid en borgt dat er voldoende inhoudelijk en financieel draagvlak is in Haarlem voor KinderUniversiteit Haarlem. De komende jaren ligt de focus op het thema 'Zichtbaar Professioneel' Een beknopte versie van ons beleidsplan is hier te downloaden.

Uitgangspunt is dat de Kinderuniversiteit Haarlem in de komende periode wil groeien, meer 'studenten' de kans te geven om deel te nemen aan ons unieke collegeprogramma. Dit vraagt aandacht voor de professionalisering van onze organisatie en daarnaast vraagt het om zichtbaarder te worden. Zichtbaarder in de markt met ons krachtige verhaal. Daarom is er veel aandacht de komende periode voor het leggen van een (nog) betere verbinding met het lokale Haarlemse bedrijfsleven.

Het bestuur is samengesteld met leden van verschillende achtergrond en ervaring. Zij vervullen deze rol volledig onbezoldigd. 

 • Floris Venneman - (serie)ondernemer en innovator - Voorzitter
 • Anton van Doorn - penningmeester
 • Roxane van Acker - directeur Bibliotheek Zuid-Kennemerland - sponsoring/fondsenwerving
 • Annemieke van der Wouw - sponsoring/fondsenwerving

We zijn trots op onze Haarlemse ambassadeurs:

 • Merijn Snoek (wethouder onderwijs, jeugd en sport in Haarlem)
 • Jaap Lampe (directeur Stadsschouwburg en Philharmonie)
 • Dieuwertje Blok (presentatrice en actrice)

Projectcoördinatie Haarlem Effect
Haarlem Effect Het bestuur van de Stichting heeft de coördinatie van de KinderUniversiteit uit handen gegeven aan Haarlem Effect. Vanuit deze organisatie is Natasja Terheijden als projectleider verantwoordelijk voor de kwaliteit van de programma’s. Zij is bereikbaar op 06 484 31 001

Zondag: gastdocenten en vrijwilligers
De lessen op zondag worden verzorgd door gastdocenten. Iedere groep wordt begeleid door twee vrijwilligers met een stevige pedagogische achtergrond.

Financieel
De Kinderuniversiteit Haarlem is een stichting die voor de uitvoering van haar activiteiten volledig afhankelijk is van subsidies, fondsen, giften en betrokken partners uit het Haarlemse bedrijfsleven. Ons meest recente jaarverslag is hier (2017) en hier (2018) te vinden.
 

ANBI Status
Stichting De Kinderuniversiteit Haarlem, zoals we voluit heten, heeft een ANBI status. Ofwel we zijn door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Wij zijn in het register van de Kamer van Koophandel geregistreerd met het RSIN nummer 8178.43.899.


 

Gastdocent worden?!

 • Bent u enthousiast?
 • Staat u open voor vragen?
 • Wilt u kinderen graag inspireren en motiveren?
 • Wilt u bijdragen aan de talentontwikkeling van kinderen?
 • Vindt u dat elk kind gelijke kansen verdient?
 • Wilt u kinderen wijzen op de kansen die er zijn in de wereld?
 • Staat u open voor verschillende culturen?
 • Dan is het zeker de moeite waard om verder te lezen.

Wat kunt u voor KinderUniversiteit Haarlem betekenen?
U kunt als gasdocent een les verzorgen voor de KinderUniversiteit Haarlem. U hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven, het is vooral belangrijk dat u zelf enthousiast bent en open staat voor nieuwe inzichten.

Wat kan KinderUniversiteit Haarlem voor u betekenen?
U zult een geweldige zondag hebben en volop genieten. Het enthousiasme van de kinderen en hun blik daarbij zal u doen verbazen. U wordt tijdens de voorbereiding door ons begeleid door middel van gesprekken, e-mailcontact en een (gast)docentenhandleiding waar veel tips in staan voor het verzorgen van een gastles. Wij denken graag mee over de invulling. Twee begeleiders ondersteunen u tijdens de activiteiten.

Geïnteresseerd?
U kunt via het contactformulier contact met ons opnemen of u kunt bellen met Natasja Terheijden, 06 48431001

Begeleider worden bij KinderUniversiteit Haarlem?

 • Ben je geïnteresseerd in het opbouwen van een band met leerlingen van de KinderUniversiteit Haarlem?
 • Vind je het leuk om te groeien en jezelf te ontwikkelen in de omgang met onze doelgroep?
 • Kun jij je minimaal een schooljaar verbinden aan het begeleiden van een groep leerlingen?
 • Dan is begeleider worden voor de KinderUniversiteit Haarlem wat voor jou!

Wat doe je als begeleider?
Geen enkele lesdag is hetzelfde op de KinderUniversiteit. Dat is één van de charmes van onze weekendschool op zondag, maar dit vergt ook flexibiliteit. De rol van een begeleider verschilt hierdoor per zondag. Je neemt wel altijd zelfstandig het dagprogramma door, je vervult een voorbeeldrol voor de leerlingen, je motiveert en enthousiasmeert je leerlingen, je begeleidt leerlingen tijdens opdrachten en je benadert leerlingen op een positieve manier. Daarnaast is een groepsbegeleider geïnteresseerd in langdurig contact en het opbouwen van een band met leerlingen. Je volgt de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen en leert ieder op zijn eigen niveau uit te dagen en te stimuleren.

Tijdsinvestering?
Als vrijwillig begeleider KinderUniversiteit verbind je je minimaal een schooljaar aan bij voorkeur een vaste klas leerlingen. Je bent minimaal 8 zondagen per schooljaar aanwezig. Je bent op zondagen van 9.30 uur tot 14.30 uur aanwezig.

Voorbereiding?
Om goed van start te kunnen gaan als begeleider is een goede voorbereiding belangrijk. Je wordt naast een kennismakingsgesprek, uitgenodigd voor bijeenkomsten. Voorafgaand aan een zondag neem je verplicht het programma van die week door. Na afloop van een zondag evalueren we de les met het team. We vragen begeleiders een vrijwilligersovereenkomst te tekenen. Daarnaast dienen zij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Eventuele kosten hiervoor kunnen gedeclareerd worden.

Geinteresseerd?
Bel met Natasja Terheijden op nummer 06 48 43 1001 of neem conact met ons op via stuur ons een mail via onze contactpagina

Onze openstaande vacatures

Reportagemaker
Ben jij reportagemaker, journalist of pr-professional? En wil jij je als vrijwilliger structureel inzetten voor de toekomstperspectieven van jongeren? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wij zoeken professionals met relevante ervaring die:

 • redactionele bijdragen willen leveren (bv. tekst- en beeldreportages op locatie) 
 • het (lokale) persnetwerk van KinderUniversiteit Haarlem willen uitbreiden 
 • gratis advertenties in de regionale pers (stoppers) willen regelen 
 • een half jaar en ca. 3 dagdelen per maand als vrijwilliger actief willen zijn

Wat wij bieden:
Als vrijwilliger werk je nauw samen met een klein team van de KinderUniversiteit Haarlem. Hierdoor kan je structureel meedenken en meewerken aan het pr-beleid en de zichtbaarheid van KinderUniversiteit Haarlem. Op deze manier help jij onze non-profit organisatie nog meer jongeren te motiveren voor hun toekomst.  Het grote netwerk van KinderUniversiteit Haarlem biedt mogelijkheden om waardevolle contacten op te doen. Reiskosten worden vergoed.

Geïnteresseerd? bel met Natasja Terheijden op nummer 06 48 43 1001 of stuur ons een mail via onze contactpagina

Fondsenwerver
Heb jij affiniteit met onderwijs en kinderen? Heb je verstand van fondsenwerving? Wil je samen met ons werken aan het versterken van kansen van talentvolle en leergierige kinderen?

KinderUniversiteit Haarlem zoekt een vrijwilliger die:

 • Het bestuur kan adviseren of ondersteunen in sponsorwerving
 • Presentaties wil verzorgen over KinderUniversiteit Haarlem
 • Een aanvraag van een subsidie of fonds wil verzorgen

De KinderUniversiteitHaarlem heeft donateurs en meer sponsors nodig. Het is belangrijk dat de huidige inkomstenbronnen behouden blijven en er nieuwe inkomstenbronnen gegenereerd worden. Het bestuur van de KinderUniversiteit Haarlem doet wat ze kan, maar kan expertise en ondersteuning op dit terrein gebruiken.

Geinteresseerd?
Bel met Natasja Terheijden op nummer 06 48 43 1001 of neem conact met ons op via stuur ons een mail via onze contactpagina

Onze sponsors
Ook sponsor worden van de Kinder Universiteit Haarlem?


Wilt u een leerling aanmelden?
Heeft u een vraag?
Wij horen graag van u...

Projectleider Natasja Terheijden 

06 484 31001 

Onze locatie op zondag: Bibliotheek Haarlem Centrum 

Gasthuisstraat 32 

Of mail ons via het