Pagina is aan het laden...


Deelname Unicef kinderrechtenfilmfestival

De tweedejaars deden mee met het Unicef kinderrechtenfilmfestival. Ze verzonnen zelf de verhaallijn, Hollywood in de klas maakte het script, nam de film op en monteerde deze. Onze tweedejaars schitteren in de zelfbedachte film over het recht op gratis onderwijs.

 lees verder

Titreren en microscopie? Experimenteren in het Waterlaboratorium

Filtreren, titreren, bacteriënkolonies tellen, microscopie; er gaat voor de tweedejaars weer een hele nieuwe wereld open in het Waterlaboratorium.  lees verder

Veel 'doekoe' verdienen of mensen helpen? Rappen over toekomstdromenAl rappend en dichtend je ideeën op het podium verwoorden. Onze tweedejaars leerden het van Spoken Word artist Mike Warners, een stoer rolmodel voor de leerlingen . Ze maakten een rap of gedicht over hun toekomstdromen, die varieerden van 'mensen helpen' tot 'veel doekoe verdienen'. Iedereen droeg op het podium zijn gedicht voor, complimenten voor de leerlingen!  lees verder

Tilliften en rolstoelen: Fysiotherapie bij Heliomare

Heliomare liet onze tweedejaars zien en ervaren wat revalidatie inhoudt. Van een beroerte en een dwarslaesie tot fysiotherapie en ergotherapie, het kwam allemaal voorbij. We ervoeren hoe ingewikkeld 'normale' dingen zijn als je hersenschade hebt: Zo sneden we onze boterham in spiegelbeeld, dat is knap lastig. We hebben rolstoel gereden, in een tillift gezeten en allerlei slimme hulpmiddelen bekeken. Een hele nieuwe wereld ging voor ons open!
 lees verder

Toekomstige artsen in het Kennemergasthuis

Wow, Wat een bijzondere ervaring! Twee groepen eerstejaars verkenden zondag verschillende afdelingen van het Kennemer Gasthuis onder leiding van kinderartsen in opleiding Oviedo en Iris.
 
 lees verder

Meer leerlingen dankzij een deel van de opbrengst van de SantaRun 2018!Yes! Wat een enorm bedrag voor ons goede doel. In februari kregen wij de cheque uitgereikt door Rotary Kennemerlaat. We hebben de verdubbelaar gewonnen dankzij alle lopers die hebben gelopen namens Kinderuniversiteit Haarlem! lees verder

Nominatie voor Paul van Vlietaward 2018!

Spannend nieuws: KinderUniversiteit Haarlem is een van de vijf genomineerden voor de Paul van Vlietaward 2018! De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, wordt uitgereikt aan de Nederlandse organisatie die zich op de meest bijzondere manier inzet voor kinderen. Op woensdag 28 maart presenteren we ons (samen met enkele tweedejaars en een oud-leerling) in het Eftelingtheater vol overgave aan de jury, bestaande uit Paul van Vliet (cabaretier en ambassadeur van UNICEF Nederland), Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Ton Liefaard (hoogleraar Kinderrechten), Olaf Vugts (lid Raad van Bestuur de Efteling en directeur Imagineering) en drie tieners van het UNICEF Jongerenpanel. Andere genomineerden zijn Stichting de Vrolijkheid uit Amsterdam, Stichting de Liedjesfabriek uit Nijmegen, JINC Rotterdam en Stichting Lotje uit Den Haag. Ter plekke beslist de jury welke organisatie de beste ‘Ambassadeur voor kinderen’ is. De winnaar ontvangt de Award, een beeld gemaakt door kunstenaar Loek Bos, en een geldprijs van 10.000 euro.  lees verder

In de voetsporen van een arts: bezoek aan het Spaarne ziekenhuis

De eerstejaars barsten van de vragen voor chirurg in opleiding Claire van het Spaarne Gasthuis: Wat is het verschil tussen goedaardige en kwaadaardige cellen? Heb je wel eens iemand zien doodgaan? Hoe kunnen hartkleppen kapot gaan? We leerden over het werken als chirurg en het menselijk lichaam en bekeken scans van onze botten. Bloeddruk meten lukte ons wel maar jeetje wat is een wond hechten een priegelwerkje! Veel dank Claire!


 lees verder

3.000 euro dankzij actie 'Help Nederland vooruit' van ING

De actie 'Help Nederland Vooruit' van de ING had voor ons een prachtig bedrag van € 3.000 in petto! Dank jullie wel voor de stemmen en voor het delen van het bericht! En natuurlijk ook dank ING! (Foto: cultuurfonds).


 lees verder

Opbrengst Lions Heuvelloop voor KinderUniversiteit Haarlem

Bestuursleden Hans Bakkenes en Floris Venneman nemen dankbaar de opbrengst in ontvangst van de LIONS Heuvelloop. Op 2e paasdag starten honderden lopers op het kopje van Bloemendaal en liepen door een uniek duinparcours. Veel dank Lions club voor het ondersteunen van talenten van onze leerlingen die een steun in de rug kunnen gebruiken!

 lees verder

Onze sponsors
Ook sponsor worden van de Kinder Universiteit Haarlem?


Wilt u een leerling aanmelden?
Heeft u een vraag?
Wij horen graag van u...

Projectleider Natasja Terheijden 

06 484 31001 

Onze locatie op zondag: Bibliotheek Haarlem Centrum 

Gasthuisstraat 32 

Of mail ons via het